Psychologische begeleiding voor kinderen

Wanneer kinderen ergens vast komen te zitten, laten ze dat vaak zien in hun gedrag. Al spelend gaan we samen op zoek naar wat je zoon of dochter wil vertellen. Op allerlei creatieve manieren leert je kind uiting geven aan gevoelens en gedachten. Met onze talenten op zak, vertalen we moeilijkheden naar haalbare uitdagingen.

Het is belangrijk om ook de omgeving van het kind mee te nemen in de begeleiding. Die ziet het kind namelijk iedere dag en kent het kind het beste. Daarom worden ouders, school of andere steunfiguren zoveel mogelijk meegenomen in het begeleidingstraject.

 

Voor het eerste gesprek zijn ouders welkom om te vertellen waar hun kind op botst. Afhankelijk van de match tussen jouw hulpvraag en wat Annabel kan bieden, gaan jullie samen op pad.

Het kan voor kinderen erg spannend zijn om bij een ‘praatdokter’ langs te gaan. Het is belangrijk dat je kind zich goed voelt bij de psycholoog en in de praktijkruimte. Daarom is er de mogelijkheid om voor de aanvang van de eerste kindsessie een kijkje te nemen in de praktijk.

Psychologische begeleiding voor jongeren

Bij jongeren gaan we vooral aan de slag met spreken, hoewel we steeds vertrekken vanuit jouw noden. We gaan op zoek naar manieren om je beter in je vel te doen voelen. In JOUW uurtje mag je vertellen over de zaken die JIJ belangrijk vindt.

Bij minderjarige kinderen hebben we de toestemming nodig van de ouders om in begeleiding te komen. Meerderjarigen zijn vrij om zelf een afspraak te maken en al dan niet hun ouders in te lichten.

Maak een afspraak met één van onze psychologen in Aalst
Maak een afspraak
Annabel

(Kinder)psycholoog en loopbaanbegeleider

Klinisch psycholoog met expertise in cliëntgerichte psychotherapie voor kinderen en jongeren (4 – 23 jaar). Ze verdiept zich ook in loopbaanbegeleiding.

Meer details
An-Sofie

Klinisch Orthopedagoog en Integratieve Psychotherapeut

Integratieve psychotherapie voor mensen (16 – 60 jaar) met een beperking en/of stoornis. Daarnaast staat ze ook personen bij met HSP, burn-out, fobieën, trauma…

Meer details
Charlotte

(Ouderen)psycholoog en gerontoloog

Psychosociale begeleiding en integratieve psychotherapie voor volwassenen en ouderen (21 – 100+ jaar).

Meer details