Onze visie

We hebben onze praktijk SKOG gedoopt. En dat is geen toeval. SKOG [skuːg] is namelijk Zweeds en Noors voor bos, woud.

Wie bomen en bos zegt, denkt in Aalst onmiddellijk aan het stadspark, ofwel de groene long van de stad. Je kunt er heerlijk wandelen. Zo dichtbij vind je er immers reeën, vossen en vele broedvogels. Dit prachtig stuk natuur is op de koop toe gelegen aan één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Onze praktijk is daar gevestigd en kijkt uit op dit heerlijk stuk groen.

Wie bomen en bos zegt, denkt aan groen, rust, harmonie en balans. De kleur groen wordt vaak geassocieerd met nieuw leven, jong en fris. SKOG is een nieuwe, frisse praktijk, gerund door een jong team dat uw lichaam terug in balans brengt.

Wie bomen en bos zegt, denkt aan hout. Hout geeft warmte en geborgenheid, vertrouwen. Dat is exact hetgeen we willen bieden. Bij SKOG staan vertrouwen en warmte centraal.

Wie bomen en bos zegt, denkt aan zuurstof. Onze praktijk geeft zowel patiënten als therapeuten energie en doet ze positief denken.

Contacteer ons

“Onze praktijk geeft zowel patiënten als therapeuten energie en doet ze positief denken.”

Onze praktijk

In 2014 startte Caroline Moreels haar osteopathiepraktijk in Aalst. De praktijk groeide snel uit tot een gevestigde waarde in de stad aan de Dender en ver daarbuiten. Door de grotere vraag naar behandelingen en het toenemend succes van osteopathie versterkte Anton Carlier, haar partner, het team in 2018.

Een gezonde geest in een gezond lichaam ofwel de welbekende Latijnse spreuk ‘Mens sana in corpore sano’: naast de holistische aanpak hadden patiënten meer en meer nood aan specifieke ondersteuning van zowel hun mentale als fysieke gezondheid. Zo speelt voeding een grote rol in de chemische processen in het lichaam. Om mensen verder ook psychisch te ondersteunen was een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk.

De droom van Caroline en Anton werd werkelijkheid in 2021 met de geboorte van hun multidisciplinaire groepspraktijk SKOG. Het team van osteopaten bracht psychologen, psychotherapeuten en een voedingsdeskundige samen in SKOG te Aalst.

Contacteer ons

“Patiënten hebben meer en meer nood aan specifieke ondersteuning van zowel hun mentale als fysieke gezondheid.”

Een complementair team
De holistische benadering van het lichaam, waarin osteopathie zich net onderscheidt van de reguliere geneeskunde, heeft ertoe geleid dat Caroline en Anton op zoek zijn gegaan naar specifieke therapeuten met hun eigen expertise.

Audioloog & Coach

Leen is een audioloog en coach.

Meer details

Osteopaat DO

Anton is een osteopaat DO die helemaal thuis is in de sportwereld.

Meer details
Sabrina

Orthomoleculair nutritionist

Sabrina geeft voedingsadvies. Ze legt makkelijk verbanden wanneer patiënten met uiteenlopende en soms vage klachten kampen.

Meer details
Caroline

Osteopaat DO

Caroline is een osteopaat DO die zich voornamelijk specialiseert in baby’s en kinderen.

Meer details
Annabel

(Kinder)psycholoog en loopbaanbegeleider

Klinisch psycholoog met expertise in cliëntgerichte psychotherapie voor kinderen en jongeren (4 – 23 jaar). Ze verdiept zich ook in loopbaanbegeleiding.

Meer details
An-Sofie

Klinisch Orthopedagoog en Integratieve Psychotherapeut

Integratieve psychotherapie voor mensen (16 – 60 jaar) met een beperking en/of stoornis. Daarnaast staat ze ook personen bij met HSP, burn-out, fobieën, trauma…

Meer details
Charlotte

(Ouderen)psycholoog en gerontoloog

Psychosociale begeleiding en integratieve psychotherapie voor volwassenen en ouderen (21 – 100+ jaar).

Meer details
Bij SKOG vind je een uniek aanbod met zeer complementaire specialisten.

Maak werk van je fysieke en mentale gezondheid. Maak online een afspraak.