Expertise van Sabrina

Een gezond, volwaardig eetpatroon opstellen ter preventie van stoornissen
Het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteunen

Opleidingen en cursussen

  • Masteropleiding Ing. Voedingsmiddelentechnologie (HOGENT)
  • Ondernemersopleiding Gezondheidscoach (Syntra Midden-Vlaanderen)
  • Orthomoleculair nutritionist practitioner (BIOK center)
  • Schüssler celzouten – Module 1 (Instituut voor Celzouttherapie (NL))
  • Open studiedagen (Epigenetisch Faché Instituut Orthomoleculaire Wetenschap eFIOW): 
    • Burn-out
    • Kokosolie 
    • Allergie en histamine-toxiciteit 
  • Seminarie Interacties geneesmiddelen – Voeding – Orthoceuticals (BIOK center)
  • Verschillende masterclasses (Energetica Academy):
    • Inflammatie
    • Pre- en probiotica
    • Enzymtherapie
    • Inflammatoire darmpathologie
Sabrina

Persoonlijke achtergrond

Ik was een bijzonder leergierig kind dat altijd met de neus in de boeken zat. Er was zoveel dat mij interesseerde, wat de keuze voor mijn latere studie er niet gemakkelijker op maakte. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding tot ingenieur in Voedingsmiddelentechnologie. In mijn professioneel leven werk ik als kwaliteitsverantwoordelijke in een bedrijf voor biologische groenten en fruit.

Maar al sinds mijn studie voelde ik dat er iets ontbrak. Ik begon mij te verdiepen in gezonde voeding en raakte gefascineerd door de invloed die voeding heeft op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

Mijn drang om te begrijpen wat er precies misloopt in ons lichaam in geval van ziekte bracht mij in 2015 in contact met de Orthomoleculaire voedingswetenschap. Ik volgde toen een studiedag over burn-out bij het toenmalige Faché Instituut. Daar vielen voor mij alle puzzelstukjes op hun plaats. De orthomoleculaire leer bekijkt steeds welke biochemische mechanismen achter een stoornis zitten; welke stoffen (vitaminen, mineralen …) nodig zijn om deze processen opnieuw optimaal te laten verlopen; wat de voedingsmiddelen zijn die ondersteuning kunnen bieden voor herstel.   

Kort daarop startte ik de opleiding Orthomoleculair Nutritionist, die ik in 2018 succesvol afrondde. Mijn leergierigheid is hiermee zeker nog niet gestild. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in het gebruik van Schüssler celzouten. 

De orthomoleculaire voedingsleer is gebaseerd op verse, biologische voeding die de juiste stoffen aanlevert om ons lichaam en de vele duizenden processen die hierin continu plaatsvinden, optimaal te laten functioneren. 

Persoonlijk geloof ik niet in éénzelfde oplossing die werkt voor iedereen. Elke persoon is uniek en staat onder invloed van diverse (negatieve en positieve) factoren die voor ieder van ons verschillend zijn. We hebben allemaal ons eigen verhaal. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om te luisteren naar het ganse verhaal, om verbanden te leggen die aan de basis liggen van een verstoring en van daaruit te werken naar een oplossing. 

Andere passies

  • Mijn geliefkoosde manier om tot rust te komen is tijdens een wandeling in de natuur, samen met mijn twee geadopteerde windhonden.
  • Ik ben graag creatief bezig in de keuken. Mijn motto: zorg voor een regenboog op je bord!
  • Boeken, nog altijd.